Voordelen van grind

1. Grind is goedkoop

Grind is relatief voordelig, zeker in vergelijking met tegels. Een bigbag siergrind is leverbaar vanaf iets meer dan €100,-, hiermee kunt u ongeveer 20m2 bedekken. Dit is al snel €150 goedkoper dan de standaard grijze stoeptegels. Daarnaast gaat grind ook nog eens erg lang mee waardoor u jaren plezier kunt hebben van het aangelegde deel grind in uw tuin.

2. Grind is mooi

Grind in de tuin Icy blue

Grind of split ziet er mooi, verzorgd en natuurlijk uit. Het zorgt voor een mooi contrast en is goed te combineren met andere elementen in uw tuin. Het past zowel bij een klassieke tuinen als modern ingerichte tuin. Grind of split is leverbaar in verschillende kleuren van witte grindgrijs basaltsplitrode mijnsteengele sunsplit of icy blue split. Er is altijd wel een kleur of tint te vinden die bij uw tuin en woning aansluit.

3. Grind is simpel

Buiten de voordelen dat een tuin met grind goedkoop en mooi is, is een tuin met grind aanleggen ook nog eens vrij eenvoudig te doen. Zie hier tips voor het aanleggen van grind in uw tuin. Goed aangelegd grind is daarnaast drukvast waardoor het niet verzakt en dus ook als oprit of parkeerplaats te gebruiken is maar ook vrij van onkruid.

4. Weinig onderhoud

Eén van de meest gehoorde redenene om voor een tuin met grind te kiezen is dat het eenvoudig te onderhouden is. Ook is de uitstraling van een tuin met grind na een aantal jaren eenvoudig te herstellen door de toplaag aan te vullen. De kwaliteit van grind is bijna altijd blijvend. De kleur van de meeste grindsoorten vergaat niet. Indien grind na een lange tijd toch vies is geworden hebben we tips beschreven voor het schoonmaken van uw grind.

5. Grind is waterdoorlatend

Siergrind en siersplit hebben genoeg ruimte tussen de korrels waardoor er bij een normale regenbui geen plassen water ontstaan in uw tuin. In de herfst is een tuin met gazon snel vergaan door de regen of een tuin met tegels staat urenlang blank. Een tuin met grind heeft zelfs zonder goede onderlaag de capaciteit om gemakkelijk 1 centimeter regenval te verwerken. Hierdoor heeft u geen plasvorming en blijft uw tuin begaanbaar.