Grind aanleggen

Nadat u de keuze voor het soort grind }heeft gemaakt is het belangrijk met een aantal dingen rekening te houden.

  • Fundering
  • Anti-worteldoek
  • Splitplaten

Fundering voor een grindlaag

De fundering, ofwel ondergrond zorgt ervoor dat uw grindlaag gelijk blijft, dat er geen verzakkingen of kuilen worden vervormd. Afhankelijk van de bodemsoort en de intensiteit van het gebruik van de grindlaag zoals bijvoorbeeld de oprit, is aparte fundering nodig.

Indien de huidige bodem een stevige zandlaag of grondlaag bevat, kan dit in sommige gevallen afdoende zijn. Mocht de onderlaag te zacht zijn, kunt u hiervoor het beste gebroken puin menggranulaat gebruiken. Onder de gewenste toplaag grind graaft u eerst een laag van 20-25 cmuit. Vervolgens vult deze laag met gebroken puin en dient de laag worden aangetrild zodat de ondergrond stevig en gelijk is.

Zodra de onderlaag stevig genoeg is kan het grind of split over de laag worden gestrooid. Indien u graag minder onderhoud wilt, is het leggen van anti-worteldoek raadzaam. Ook helpen splitplaten om uw grind en split op je juiste plaats te houden en kuil- en spoorvorming wordt voorkomen. Uw grindlaag is hierdoor egaler en stabieler waardoor het een extra mooie uitstraling heeft. Ook is de grind drukvast en kan een hoge belasting perfect aan.

Lees ook waar u rekening mee dient te houden als u een grindpad of oprit aan wilt gaan leggen op onze pagina, een grindpad aanleggen, hoe doe je dat?

Direct door naar ons siergrind en siersplit assortiment

Direct door naarbijproducten assortiment