Grind schoonmaken

Uw siergrind ligt eenmaal gelegd prachtig in uw tuin, maar hoe zorgt u ervoor dat de grindlaag mooi en schoon blijft? Hieronder vindt u enkele tips waarmee u eenvoudig uw grind schoonhoudt, zodat u kunt blijven genieten van de natuurlijke uitstraling van het grind of split in uw tuin.

Uw grind schoonmaken en onderhouden

Het schoonmaken en onderhouden van uw grind is vrij eenvoudig. Grind dat verkleurd is kunt u het beste schoonmaken door eerst het grind uit uw tuin te halen en in een grote bak te scheppen. Vervolgens kunt u het grind schoonspuiten met behulp van een hogedrukspuit totdat het grind weer de originele kleur heeft. Algengroei in uw grind kunt u verwijderen door het gebruik van een anti-algenmiddel voordat u het grind met de hogedruk spuit schoonmaakt. Om uw grindlaag goed te onderhouden is het aan te raden eens in de zoveel jaar de toplaag aan te vullen, klik voor een ruime selectie voordelig siergrind en siersplit. Daarnaast zorgt het regelmatig harken van het grind voor vrij te houden van de  groei van algen, mos en onkruid tegen.

Grind en onkruid

Wist u dat de meest eenvoudige en natuurlijke manier om onkruid in uw tuin tegen te gaan is het aanleggen van grind? Een juiste onderlaag is hierbij van groot belang. Indien het grind netjes is aangelegd en er anti worteldoek onder de grindlaag wordt geplaatst, is de kans op onkruid nihil. Zorg ervoor dat de zijkanten goed zijn gedichten en de randen van de worteldoeken elkaar een gedeelte overlappen, zodat het grind niet met zand mengt waardoor onkruid de kans krijgt om te groeien. Daarnaast zorgen grindplaten dat de laag netjes blijft liggen en er geen kuilen ontstaan. Voor een grindlaag dat veelvuldig wordt gebruikt (zoals een oprit) is gebroken puin/menggranulaatnbsp;onder het worteldoek de beste manier om onkruid tegen te gaan. Deze stevige onderlaag zorgt dat er vrijwel geen onkruid door uw grindlaag groeit en dat de grindlaag uitstekend blijft liggen. Bovenstaande maatregelen zorgen voor een onkruidvrije grindlaag. Mocht u dan toch verdwaald onkruid tegenkomen,  of geen worteldoek hebben gebruikt, kunt u het onkruid tussen uw grind het beste bestrijden door het grind met schoonmaakazijn te besproeien. Vervolgens kunt u het onkruid na een aantal dagen handmatig er tussen uit halen. Eventueel kunt u het onkruid ook wegbranden.

 Mocht u vragen hebben over het onderhoud kunt u altijd contact met ons opnemen.