Online grind kopen

Hoeveel grind heb ik nodig voor ….vierkante meter. Hoeveel kuub of kilo grind is nodig?

Siergrind of siersplit is een erg voordelig materiaal om uw tuin, pad of oprit te bekleden maar hoeveel heeft u nu eigenljik nodig? De hoeveelheid grind  welke benodigd is voor uw oprit of tuin wordt bepaald door de oppervlakte en dikte dus lengte x breedte x hoogte = benodigde hoeveelheid grind. Let op dat u dezelfde afmetingen gebruikt in meters of centimeters. Het gedeelte van uw tuin is bijvoorbeeld6 meterlang x4 meterbreed.

 en de dikte is 0.05 hoog = 1,2m3  grind. Een hoogte van 5 cmgrind is het meest gangbaar en is nog goed te bewandelen of te bereiden zonder spoorvorming.

Hoe hoog wordt mijn grindlaag?

Bepaal dus eerst de lengte in strekkende meters en vervolgens de breedte. Zodra u de benodigde vierkante meters aan grind bekend zijn, is de hoogte van de laag grind belangrijk. Als de grindlaag te dun is, heeft u kans dat de ondergrond zichtbaar wordt. Een te dikke laag grind kan onprettig rijden met de auto of fiets. Daarom kunt u het beste uitgaan van een grindlaag van minimaal 5cm hoog, maximaal 8 centimeter hoog.

Hoeveel weegt grind?

Het soortelijk gewicht van grind, split of bijvoorbeeld schelpen kunnen verschillen. Zo is een granietsoort zwaarder dan een mijnsteen of schelpen. We bepalen de hoeveelheid die u nodig heeft daarom in volume (bigbag van 1*1*1 meter) of midibag van (0,8*0,8*0,8 meter)

  • Bigbag (1 m3) voor 15-20 vierkante meter
  • Midibag (0,5 m3) voor 8-10 vierkante meter
  • Losgestort per1000 Kg (vanaf 10 ton)  - de hoeveelheid die u per ton kunt bedekken is afhankelijk van het soortelijk gewicht, neem hiervoor bij vragen contact met ons op.

Oprit aanleggen met grind

Indien u een oprit gaat aanleggen met grind is het handig vooraf de afmeting te bepalen. Daarna kunt u de hoeveelheid grind welke nodig is voor de oprit vaststellen. Er bestaan bepaalde richtlijnen voor het de afmeting van een oprit.

Richtlijnen voor een oprit:

Lengte 4,5m, Breedte minimaal 4,2m

In dit geval kunnen de meest gangbare auto's in één keer indraaien en uitdraaien.