Schelpen

Schelpen worden al eeuwen gebruikt als natuurlijk product om te isoleren. Schelpen zorgen voor een zuivere droge en stilstaande lucht in uw kruipruimte waardoor er een perfecte isolatielaag ontstaat. Hiermee zult u besparen op uw energiekosten en minder last van optrekkende koude lucht hebben.

Gewassen Schelpen - isolatie

Beschermt tegen ongedierte en schimmels

Een laag gewassen schelpen geeft geen waarde voor muizen en ratten waardoor zij wegblijven. Ongedierte is één van de meest vervelende situaties om in uw huis tegen te komen en soms ook één van de moeilijkste dingen om vanaf te komen. Voorkomen is ook hier beter voorkomen dan genezen.

Gaat vocht tegen

Last van vocht in kruipruimtes? Dan bieden gewassen schelpen een oplossing! Een laag schelpen in uw kruipruimtes weert het vocht waardoor schimmel uitblijft en ongedierte zal tegengaan. Schelpen zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt, ook wanneer er een laag water in de kruipruimtes ligt. Wanneer de luchtvochtigheid afneemt wordt ook de warmte beter verdeeld..

Begaanbaar

In tegenstelling tot verschillende alternatieve isolatiemethode hoeft een laag schelpen geen belemmering te zijn om de kruipruimte te gebriuken. Een schelpenlaag vormt een stevige en droge basis waardoor het mogelijk is om overheen te kruipen of lopen. Een kruipruimte kan hierdoor ook als opslagruimte dienen. Schelpen zorgen er ook voor dat de typische grondlucht wordt geneutraliseerd. 

Onderhoudsvrij

Een laag schelpen is een duurzaam product omdat schelpen niet vergaan, niet branden, houden geen water vast en zullen niet barsten. Daarnaast vergen schelpen geen onderhoud bij dezelfde omstandigheden. 

U kunt onze gewassen schelpen Losgestort, per bigbag of in een midibag bestellen.