Soorten grind

De soorten siergrind en siersplit die u bij ons kunt kopen zijn gemaakt van diverse steensoorten. Er zijn duizenden steensoorten te vinden in de wereld die allemaal weer andere kenmerken hebben qua gewicht, kleur, hardheid en structuur.

Graniet

Graniet is te herkennen aan een gespikkeld uiterlijk. Het woord Granus in het Latijns betekent 'korrel'. De samenstelling en de structuur is zeer constant, daarom wordt het ook veel in tegels gebruikt. Graniet is een zeer harde steensoort waardoor dit siersplit heel goed zwaar belast kan worden.
Wij leveren Schots Graniet , een rood/grijze graniet met een zeer egale zachte uitstraling.

Kalksteen en zandsteen

Kalksteen onstaat door de ophoping van overblijfselen van zeedieren welke veel kalk bevatten. Het zijn eigenlijk samengeperste schelpen en skeletten. De kleur is over het algemeen wit of lichtgrijs. Het materiaal is hard maar behoorlijk broos waardoor het bij hele zware belasting kan breken.
Enkele voorbeelden van kalksteen zijn onze Grauwacke , Ardenner split  of Yellow sun .

Marmer

Marmer ontstaat uit kalksteen, door hele hoge druk kan uit kalksteen marmer ontstaan. Marmer kan in vele kleuren onstaan, van grijs, wit tot roze en geel.

Icy blue  is een grijsblauwe marmersoort die u bij ons kunt bestellen.

Stollingsgesteente

Wanneer magma of lava na afkoeling gaat stollen ontstaat er een gesteente. Dit noemen we een stollingsgesteente, er zijn verschillende groepen stollingsgesteente. Uitvloeiingsgesteenten zijn er één van die veelvuldig voorkomt, hierin vallen weer diverse gradaties waar Basalt er één van is.
Basaltsplit  is de meest populaire split soort wat veel in de tuin gebruikt wordt.

Mijnsteen

Bij het winnen van steenkool komen ook extra materialen vrij, deze noemen we mijnsteen. Mijnsteen is harder dan steenkool maar vergeleken met andere steensoorten is het lichter van gewicht en minder hard.


Uw tuin aankleden met mijnsteen? Rode mijnsteen  geeft een ruige maar sfeervolle uitstraling!

 

Afbeelding:Hawaii Volcano Observatory (DAS) -  http://hvo.wr.usgs.gov/kilauea/update/archive/2003/May/main.html