Back to Top

Basaltsplit

Basaltsplit

Basalt is een donker grijze / antraciete steensoort, afkomstig uit Duitsland. Het is een zeer harde siersplit waardoor deze goed inzetbaar is voor zwaarder gebruik zoals bij opritten. Basaltsplit is erg kleurvast waardoor ook na lange tijd er weinig verkleuring door de zon op zal treden.

Basaltsplit antraciet

Basalt siersplit is leverbaar in een fractie van 8-11 mm en iets grover in 8-16 mm. Als u een iets lichter getint alternatief zoek is ons kalksteen misschien een interessante optie.

Hoeveelheid Basaltsplit

Basaltsplit kan geleverd worden in verschillende formaten:
- Bigbag (1 m3 - 1600 Kg) voor 14-20 vierkante meter
- Midibag (0,5 m3 - 800 Kg) voor 7-10 vierkante meter
- Losgestort per 1000 Kg (vanaf 10 ton) voor 12,5 vierkante meter per ton

Lees meer over basaltsplit.

Winning basaltsplit

Ons basalt wordt gewonnen in de Duitsland, in de omgeving van de Eiffel. Uit de rotsen wordt met zwaar dynamiet grote stukken basalt los geslagen. Deze Basalt blokken worden daarna door grote machines vergruisd in kleinere stenen en split. Het vergruisde basalt wordt door verschillende zeefinstallaties gesorteerd waardoor er selecties in verschillende fracties verzameld worden. Op dit moment leveren wij basaltsplit in de fracties 8-11 milimeter en 8-16 milimeter. Indien u interesse heeft in een andere fractie neemt u dan graag contact met ons op. Wij denken graag met u mee om voor u het juiste materiaal of grind te kiezen.

Levering

Wij leveren basaltsplit door heel Nederland. Zo hebben wij basaltsplit geleverd van Eindhoven tot Den Helder, van Rotterdam tot Maastricht en Amsterdam tot Groningen. Met uitzondering van de Waddeneilanden kunnen wij uw bestelling ook snel leveren!

De tekst over basaltsplit verbergen.